Varna University of Management, Varna, 13A Oborishte str.
+359 52 620 871

Размена на искуства и саем за вработување

ДЕТАЛИ

  • Category – EVENT

  • Date – 2019-06-19 and 2019-06-20

  • Venue – Varna, Bulgaria

ЦЕЛИ

На 19 и 20 јуни во Варна, Бугарија, се одржа меѓународен саем за размена на искуства и за вработување во поддршка на одржливото угостителство. Настанот ги промовираше претприемништвото, квалификацијата и вработувањето во управувањето и иновативните активности.

Агендата на саемот беше комбинација на предавања, демонстрации и изложбени сесии. На предавањата се дискутираше за некои важни предизвици со кои се соочува угостителскиот сектор, вклучувајќи ја и одржливоста на бизнисот, квалификацијата и вработувањето на младите луѓе во управувањето и иновациите во угостителството. Понатаму, беше претставено претприемачкото искуство во воведување нови туристички услуги и производи – мобилни апликации, настани и атракции.

Демонстрациите на иновативни техники за подготовка на храна и пијалаци ги отворија двочасовните попладневни сесии за дискусија за бизнис-идеите, развојот на кариера и вработувањето во Балканско-Медитеранскиот регион.

На настанот присуствуваа повеќе од 60 млади луѓе, практичари и засегнати страни од Албанија, Бугарија, Грција и Северна Македонија, кои ја искористија можноста за вмрежување, споделување искуства и градење вештини.

Leave a reply