Varna University of Management, Varna, 13A Oborishte str.
+359 52 620 871

Меѓународно искуство и саем за размена во поддршка на одржливото угостителство е организиран во рамките на проектот HELIX

Универзитетот за менаџмент на Варна ќе биде домаќин на Меѓународен саем во поддршка на туристичката индустрија, одржливиот развој и воведувањето на иновациите на 19 и 20 јуни.

Саемот за искуства и размена има за цел промовирање на претприемништвото, квалификацијата и вработувањето на младите луѓе во управувањето и иновациите во секторот за угостителство. Затоа, неговата агенда комбинира предавања, демонстрации и изложбени сесии. Во утринските часови ќе се дискутираат важни аспекти на развојот на секторот, улогата на младите луѓе, новите трендови и иновациите кои го менуваат бизнисот. Подоцна познатите бугарски претприемачи ќе го споделат своето искуство во воведување нови туристички услуги и производи – мобилни апликации, настани и атракции.

Со демонстрации на иновативни техники во подготовката на храна и пијалаци во 3.30 часот во секој од двата дена ќе се отвори панелот „Пазарот на трудот“. Во рамките на оваа сесија ќе бидат презентирани можностите за понатамошна квалификација, развој на кариерата и вработување во Балканско-Медитеранскиот регион. Вработените во туристичката и угостителската професија ќе имаат можност да се информираат за слободните работни места и да остварат директен контакт со работодавачите.

Учеството во настанот е бесплатно. Форумот е отворен за претставници на угостителски бизниси и невладини организации, средношколци и студенти и други заинтересирани страни. Потребна е претходна регистрација тука.

За повеќе информации за Агендата и можности за учество, контактирајте со партнерот на проектот од вашата земја.

Leave a reply