Varna University of Management, Varna, 13A Oborishte str.
+359 52 620 871

НАЦИОНАЛНО НАСТАН ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА

The National awareness raising event in Former Yugoslav Republic of Macedonia was held on January 31st.

ДЕТАЛИ

  • Категорија – MEETING

  • Датум – 2018-01-31

  • Место – Скопје, Македонија

ЦЕЛИ

Настанот за подигнување на свеста во Република Македонија се одржа на 31-ви јануари.

Во согласност со фокусот и содржината на ХЕЛИКС, настанот ја нагласи потребата од реформи во наставната програма во сите нивоа на образование преку отворање на дискусија за прашањето помеѓу бизнисот и давателите на образование. Настанот заврши со презентација на некои добри практики за обезбедување на одржливост на угостителските МСП во регионот.

На настанот присуствуваа повеќе од 70 лица – претставници на угостителски МСП, обучувачи, студенти и медиуми. Заедно со спроведувањето на своите цели за информирање на целните групи за иницијативите на ХЕЛИКС, постигна значајни придонеси за активностите на иницијативата.

Настан Агенда

јануари 31, 2018