Varna University of Management, Varna, 13A Oborishte str.
+359 52 620 871

НАЦИОНАЛЕН НАСТАН ЗА НАЧИНОТ НА ОСВЕТЛУВАЊЕ – ГРЦИЈА

Настанот, насловен како "Туризам, одржливост и развој", се одржа во четврток на 15 февруари 2018 година...

ДЕТАЛИ

  • Категорија – MEETING

  • Датум – 2018-02-15

  • Локација – Волос, Грција

ЦЕЛИ

Настанот, насловен како “Туризам, одржливост и развој”, се одржа во четврток на 15 февруари 2018 година, 10.00-16.00 часот, во Волос, на Универзитетот во Тесалија, Одделот за планирање и регионален развој, соба А2.

Меѓу предавачите на настаните беа истражувачите и обучувачите на опфатените теми, како и претставници на угостителскиот бизнис.

Говорниците се осврнаа на прашањата како што се животната средина, социјалната и финансиската одржливост на туризмот во Грција и на Балканот, со акцент на МСП, образованието и обуката за туризам, алтернативните форми на туризам и изградената околина и искуството во туризмот.

На настанот присуствуваа скоро 90 луѓе, вклучително и студенти, академски кадар, претставници од медиумите, здруженија и мали и средни претпријатија од туристичкиот сектор, локалните и регионалните власти итн. Презентациите беа проследени со прашања од публиката и жива дискусија која започна плодна дебата за иднината на туризмот во регионот.

февруари 15, 2018