Varna University of Management, Varna, 13A Oborishte str.
+359 52 620 871

Втора работилница за градење конзорциум

The Second Consortium Building Workshop of the HELIX partnership was held on 20 – 21 of June in Volos, Greece.

ДЕТАЙЛИ

  • Категориja – среща

  • Дати – 2018-06-20 10:00 – 2018-06-21 17:00

  • Venue – Волос, Грција

ЦЕЛИ

Втората работилница за градење конзорциум на партнерството HELIX се одржа на 20-21 јуни во Волос, Грција. Претставници – координатори и експерти – од партнерските институции се собраа да дискутираат за целокупниот напредок на проектот, за наодите и за квалитетот на првите финализирани резултати од проектот: Регионален извештај за проценка на потребите, Регионален акциски план и База на податоци на најдобри практики во однос на одржливоста во угостителскиот сектор.

Дополнително за време на состанокот, присутните започнаа детални и вредни дискусии за следните активности и резултати на проектот, вклучително наставната програма и материјалите за обука за курсевите “Педагогија на туризам” и “Претприемачки вештини за одржливи угостителски претпријатија”.

Овие клучни резултати од проектот се очекува да бидат финализирани во ноември 2018 година и пилот-тестирани во реално опкружување на почетокот на 2019 година.

Покрај тоа, работилницата им овозможи на партнерите да преземат некои важни одлуки во врска со целокупното траење на проектот.

Leave a reply