Varna University of Management, Varna, 13A Oborishte str.
+359 52 620 871

Заедничка менторска обука на компании за одржливи иновации во угостителството

The event aims to present a tool for development of joint mentorship programmes, applicable in hospitality sector leading to increased companies’ sustainability. The training is focused on sustainable development innovations in hospitality, restaurant and culinary businesses and tourist services.

ДЕТАЙЛИ

  • Category – EVENT

  • Date – 2018-10-16 till 2018-10-18

  • Venue – Varna, Bulgaria

Цели

Форумот за обука беше фокусиран на презентација на иновативна алатка за развој и воведување заеднички менторски програми во поддршка на одржливоста на угостителските компании. Овој модел на менторство надополнет со алатка беше развиен во рамките на проектот HELIX, па тековниот настан ги утврди неопходните услови за пилот-тестирање и длабинска дискусија со потенцијалните корисници.

Оттаму, агендата за настани вклучуваше панели за воведување на нови можности за заеднички соработки помеѓу воспоставените и новите субјекти од угостителскиот сектор, сесии и презентации ориентирани кон пракса. Беа реализирани одреден број посети на иновативни фирми од регионот, како дел од практичните активности. Посетените претприемачи ја претставија својата успешна формула за раст и одржливост.

На настанот учествуваа повеќе од 50 лица – претставници на угостителски мали и средни претпријатија од Бугарија, Албанија, Грција и ПЈРМ.

октомври 18, 2018

Leave a reply