Varna University of Management, Varna, 13A Oborishte str.
+359 52 620 871

Мешан мобилен курс „Претприемачки вештини за одржливи угостителски претпријатија“ за МСП

ДЕТАЛИ

  • Category – EVENT

  • Date – 2019-04-16 till 2019-04-18

  • Venue – Volos, Greece

ЦЕЛИ

  • ММК „Претприемачки вештини за одржливи угостителски претпријатија“ имаше за цел тестирање на ефективноста на развиениот курс во реални услови и различни национални контексти. Тој е прилагоден на потребите на сопствениците и вработените во угостителсските МСП и беше организиран како последователни сесии во два дела:- сесија во земјата која се фокусираше на теоријата што се одржа во различни земји-партнери во почетокот на април, во која учествуваа повеќе од 60 претставници од бизнисот на меѓународно ниво; и

    – заедничка интернационална мобилност за учење, ориентирана кон пракса, која се одржа од 16 до 18 април 2019 година во Волос (Грција). Вкупно 35 претставници од МСП учествуваа во неа.

    .

Leave a reply