Varna University of Management, Varna, 13A Oborishte str.
+359 52 620 871

Мешан мобилен курс „Претприемачки вештини за одржливи угостителски претпријатија“ за новоформирани претпријатија

ДЕТАЛИ

  • Category – EVENT

  • Date – 2019-05-14 and 2019-05-16

  • Venue – Skopje, North Macedonia

ЦЕЛИ

ММК Претприемачки вештини за одржливи угостителски претпријатија“ имаше за цел тестирање на ефективноста на развиениот курс во реални услови и различни национални контексти. Тој е прилагоден на потребите на потенцијалните нови претприемачи во секторот за угостителство и беше организиран како последователни сесии од два дела:

– сесија во земјата која се фокусираше на теоријата која се одржа во различни земји-партнери во мај, во која учествуваа повеќе од 90 идни претприемачи на меѓународно ниво; и

– заедничка меѓународна мобилност за учење ориентирана кон пракса, што се одржа од 14 до 16 мај 2019 година во Скопје, Северна Македонија. Вкупно 60 претставници на МСП учествуваа во неа.

Leave a reply