Varna University of Management, Varna, 13A Oborishte str.
+359 52 620 871

Конференција за финална дисеминација

ДЕТАЛИ

  • Category – EVENT

  • Date – 2019-07-02

  • Venue – Volos,Greece

ЦЕЛИ

Конференцијата за финална дисеминација на проектот HELIX се одржа во Волос, Грција на 2 јули.

Целта на настанот беше да се презентираат достигнувањата и влијанијата на проектот на институционално, национално и регионално ниво, но исто така и да се покрене дискусија во врска со изгледите за меѓународна соработка во одржливиот туризам во северниот Балканско-Медитерански регион.

На неа присуствуваа претставници од сите партнерски институции на проектот и повеќе од 60 претставници од широката јавност, вклучувајќи студенти, академски кадар, невладини организации, угостителски бизниси и др.

Настанот обезбеди предуслови за понатамошно искористување на клучните резултати од проектот, но исто така и за соработка во одржливиот туризам во Балканско-Медитеранскиот регион.

Leave a reply